Ponudba

Oljčna olja, oljke in liker

Ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre ZOP - Cuvée

Ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre je zvrst več sortnih oljčnih olj. V ospredju so Istrska belica, Leccino in Maurino, široko aromatiko pa podpirajo še oljčna olja nekaterih drugih sort. Okus oljčnega olja je svež in sadežen, poudarjeno grenak in pikanten ter srednje intenziven. Značilna je sadežna aroma, ki spominja na plod oljke, jabolka in sveže trave. Grenkoba in pikantnost sta lepo razporejeni in združujeta okus po sladkem mandlju. Olje je harmonično s širokim aromatičnim spektrom.

Priporočamo ga k testeninam, rižu, rdečemu in belemu mesu, ribam, mineštram, zelenjavnim juham in solatam.

Steklenice: 0,10 l; 0,25 l; 0,50 l


Ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre - Maurino

Ekstra deviško oljčno olje, pridelano iz sorte Maurino ima blažji okus in nežnejšo aromatiko. Vonj oljčnega olja Maurino spominja na pokošeno travo, zeleno jabolko ter mandelj. Okus ima po zelenem jabolku in banani ter po sredozemskih zeliščih.

Priporočamo ga k testeninam, rižu, k belemu mesu, k ribam, mineštram, h zelenjavnim juham in solatam.

Steklenice: 0,25 l; 0,50 l


Ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre - Leccino

Leccino je toskanska sorta, ki je za Istrsko belico druga najbolj razširjena v slovenski Istri. Rodi nekoliko bolj zgodaj in je odporna na mraz in nekatere bolezni. Ekstra deviško oljčno olje iz sorte Leccino je srednje blagega okusa z uravnanima grenkobo in pikantnostjo. Odlikujeta ga harmoničnost in všečnost. Za manj vajene oljčnega olja bo odlična vstopnica v njegov svet.

Priporočamo ga k testeninam, rižu, belemu mesu, ribam, zelenjavnim juham in solatam.

Steklenice: 0,25 l; 0,50 l


Ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre - Istrska Belica

Sortno oljčno olje Istrske belice je krepko, odlikujejo ga sveže arome po sadežnosti in bolj izrazit grenek in pikanten okus. Vonj istrske belice, avtohtone najbolj trdožive in najbolj oljevite istrske sorte oljk, spominja na sveže pokošeno travo in zelenjavo ter oljčne liste. Oljčno olje iz Istrske belice odlikuje višja vsebnost blagodejnih polifenolov.

Priporočamo ga k testeninam, rižu, perutnini, rdečemu mesu z žara, govejemu karpaču, mineštram, zelenjavnim juham in solatam.

Steklenice: 0,25 l; 0,50 l


Ekstra deviško oljčno olje z okusom limone

Z dodanimi svežimi limonami iz ekološke pridelave med predelavo oljk v olje, naše zvrstno ekstra deviško oljčno olje dobi izrazitejše sveže arome in blag okus po limoni, ki jo preprosto morete poizkusiti.

Priporočamo ga z rižem, testeninami, pečeno zelenjavo in sadjem, k ribam, solatam in sladicam.

Steklenice: 0,10 l; 0,25 l


Ekstra deviško oljčno olje z okusom pomaranče

Pomaranče iz ekološke pridelave se s svojo sladkostjo in svežino odlično prilegajo našemu zvrstnemu ekološkemu oljčnemu olju. V vonju se prepleta aromatika oljčnega olja z nežnimi notami pomaranče.

Priporočamo ga k perutnini, račjim prsim, kozicam, surovim škampom, k jastogu, solatam, čokoladi, sladoledu, k sodobnim sladicam in k nekaterim testeninam.

Steklenice: 0,10 l; 0,25 l


Ekstra deviško oljčno olje z okusom čilija

Aromo ekološko pridelanega čilija dodajamo k našemu zvrstnemu oljčnemu olju. Tako aromatizirano oljčno olje je pikantno in preplet arom oljčnega olja in pikantnih rdečih papričic.

Priporočamo ga kot začimbo pri številnih običajnih jedeh, pri pripravi omak in marinad ali kot namizno začimbo za solatni preliv.

Steklenice: 0,10 l; 0,25 l


Ekstra deviško oljčno olje z okusom tartufa

Čistemu ekstra deviškemu oljčnemu olju dodamo aromo belega tartufa. Olje ima še zmeraj osnovo okusa pikantnosti po oljčnem olju, kateremu se pridruži še močan vonj belega tartufa.

Priporočamo ga za tople jedi kot so meso, testenine, rižote ali hladne jedi kot so carpaccio in vse vrste solat.

Steklenice: 0,10 l; 0,25 l


Oljčni liker

Oljčni liker je posebnost v ponudbi naše kmetije. Pridelan je izključno iz oljk iz ekološke pridelave, tropinovca iz ekološkega grozdja in z dodatkom ekološkega sladkorja. Sladko-grenek oljčni liker harmoničnega okusa je blagodejen aperitiv.

Stopnja alkohola: 25 % vol. alk.

Steklenica: 0,20 l


Oljke v slanici - pasterizirane

Oljke stare istrske sorte štorta, ki so najprimernejša istrska sorta oljk za vlaganje, so razgrenjene po tradicionalnem postopku v slanici z nerafinirano soljo iz Sečoveljskih solin. Oljke imajo čvrsto meso in so prijetnega okusa. Konzervirane so v blagi slanici.

Ponudimo jih k narezku ali uporabimo v jedeh z oljkami.

Kozarec: 234 g


Pečene oljke

Plodovi oljk sorte leccino so obrani v tehnološki zrelosti in razgrenjeni  v nerafinirani soli iz Sečoveljskih solin. Po zaključenem razgrenjevanju so dehidrirane v peči. Oljke imajo intenzivnejši, malce dimast okus.

Primerne so kot priloga k sušenim mesninam.

Kozarec: 137 g