V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti naših storitev namenjenih vam, ki z nami sodelujete, obdelujemo tudi vaše podatke. Z vašimi osebnimi podatki upravljamo z največjo skrbnostjo, upoštevajoč veljavno zakonodajo in najvišje standarde njihove obravnave. Bistvo naših aktivnosti v zvezi z upravljanjem vaših osebnih podatkov je, da vam omogočimo nadzor in informiranost, kaj se dogaja z vašimi osebnimi podatki v našem upravljanju.

Podlage za obdelavo vaših osebnih podatkov lahko razvrstimo v naslednje skupine:

  • obdelava je potrebna za izvajanje pogodbe,
  • obdelava za izpolnjevanje zakonskih obveznosti, ki veljajo za ponudnike spletne trgovine,
  • obdelava v katero v okviru našega sodelovanja prostovoljno privolite;

V zvezi z nakupom storitev preko spletne trgovine se obdelujejo podatki o kupcu. Zbrane osebne podatke o kupcih obdelujemo za opravljanje obveznosti, h katerim smo se zavezali s sklenitvijo pogodbe z vami. V skladu z zakonom z vaše strani prejmemo naslednje podatke za izvajanje pogodbe: vaše osebno ime in priimek, naslov, email, kontaktno številko . V primeru poslovnega naročnika so ti podatki firma, njegova organizacijska oblika, naslov ter davčna številka . S podlago izvajanja pogodbe podatke obdelujemo za namene izvrševanja vaših in naših pravic in obveznosti (sklepanje pogodbe, izvajanje pogodbe, dobava blaga in drugih pogodbenih obveznosti), obračun in zaračunavanje kupljenega blaga. Enako podlago uporabljamo za namen izvajanje podpore naročnikom. Za potrebe izvajanja pogodbe obdelujemo: podatke o naročenih storitvah in kupljenem blagu, vaše kontaktne podatke, ki so telefonske številke in naslovi e-pošte, podatke za pošiljanje računa in za izvedbo plačila računa, podatke o morebitnih pooblaščenih osebah, ki namesto vas skrbijo za izvajanje pogodbe, vključno s plačili, podajanjem zahtev za spremembo pogodbe, podatke o izdaji računov in njihovem plačilu.

Ob obisku spletnih strani se obdelujejo osebni podatki obiskovalcev, ki jih uporabljamo za napredno spletno oglaševanje in spletno analitiko. Obdelavi osebnih podatkov se izognete z ustreznimi nastavitvami piškotkov in vtičnikov ob obisku spletne strani ali ustreznimi nastavitvami za uporabo piškotkov na spletnem brskalniku, ki ga uporabljate. Več o piškotkih si preberite tukaj

V kolikor želite, se lahko ob prijavi prijavite na obveščanje o ponudbi spletne trgovine. V kolikor boste podali soglasje, boste prejemali novičke in obvestila o ponudbi spletne trgovine. Privolitev lahko kadarkoli prekličete. Pravico preklica privolitve obdelave uveljavljate na enak način kot ste podali privolitev obdelavi osebnih podatkov ali pa s pisno zahtevo, ki jo posredujete na naslov sedeža spletne trgovine.

Obdobje hrambe podatkov je določeno glede na kategorijo posameznih podatkov. Podatke hranimo največ toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega smo jih zbrali ali nadalje obdelali oziroma do poteka zastaralnih rokov za izpolnitev obveznosti ali zakonsko predpisanega roka hrambe. Po poteku obdobja hrambe se podatki zbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo, če zakon za posamezno vrsto podatkov ne določa drugače.

Posamezniki lahko od nas zahtevate dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, imate pravici do ugovora obdelavi in prenosljivosti vaših osebnih podatkov.

Zahtevek oddajte na elektronski naslov info@olje-morgan.si