1985

Pozeba v Slovenski Istri

V Slovenski Istri oljkarstvo nima dolge zgodovine. Hude pozebe so v letih 1929, '56 in '85 uničile domala vse. Po zadnji pozebi so nasadili Istrsko belico. Posledično najdemo v slovenski Istri okrog 70 odstotkov belice.

1992

Prva zasaditev oljk

Janko Franc Morgan, ki mu vsi pravijo Janko, se je konec devetdesetih let prejšnjega stoletja odločil, da na družinki posesti, zasadi oljke. Pri hiši so jih vedno imeli nekaj deset, da so imeli dovolj olja za lastno uporabo. Vsakega dela se je lotil sam. Nekoliko zapuščene terase je bilo treba očistiti in pripraviti za nove nasade. Čoke starih, trdoživih oljk, ki so po pozebah vedno pognale mladice, je razklal, pazljivo vzgajal poganjke in jih zasadil. Ko so bile mladice dovolj trdne, jih je cepil s sorto belica. V oljčnikih je zasadil tudi sadike vzgojene v drevesnicah.

2004

Prva podoba

Naša prva etiketa oljčnega olja, s katero smo se podali na trg.

2005

Promocija

Promocija se je začela s prodajo na stojnicah.

2006

Ekološka pridelava

Zaradi spoštovanja našega življenjskega okolja in skrbi za svoje zdravje smo se odločili za ekološko pridelavo. Ekološko pridelavo kontrolirajo zunanji izvajalci, ki ob spoštovanju pravil izdajo oljkarju ustrezno potrdilo.

2007

Zaščitena označba porekla Oljčnega olja Slovenske Istre

Odločitev za vstop v ZOP. V Sloveniji se je registrirala Zaščitena označba porekla Oljčnega olja Slovenske Istre. Kar pomeni, da je olje pridelano pod natančno določenimi pogoji, tako glede dela v oljčniku, sortnega nabora, kot predelave v olje. Postopke kontrolirajo ustrezni organi.

2009

Vice šampion Slovenije

Prejemniki prvega večjega priznanja na tekmovanju Zlata oljčna vejica

2010

Aromatična olja

Prva olja z okusi (limona, pomaranča, čili)

2011

Širitev na Slovenskem trgu

Pričetek prodaje v butičnih in verižnih trgovinah.

2012

Šampionsko olje Slovenije

Zmagovalec na tekmovanju Zlata oljčna vejica.

2013

Sodelovanje z restavracijami

Olje je začelo krasiti mize številnih prestižnih restavracij.

2014

Degustacije

Sprejem skupin na domu in degustacija oljčnega olja

2015

TOP 20 na Flos Oleiu

Na prestižnem ocenjevanju Flos Olei je bilo izbrano med najboljših 20 na svetu. To je bila le odskočna deska za vse nadaljne nagrade v tujini. Sledilo je najboljše ekološko olje Slovenije na tekmovanju BIOL, med najboljših dvanajst na tekmovanjih Sol d'oro v Veroni. Na stenah visijo še zlate medalje iz Tokya, Izraela, New Yorka, Pariza, Stockholma, Londona itd.

2016

Tujina

Prepoznavnost je segala tudi v tujino, tako smo začeli s prvimi izvozi v Srbijo, nato še Avstrijo, Madžarsko, Italijo, Poljsko, Nemčijo, Japonsko, Taiwan itd.

2017

Nov nasad

Širitev oljčnika na nove posesti. Tako se je oljčnik povečal za dodaten hektar ozemlja.

2018

Nova podoba

Nastanek nove podobe etikete.

2019

»The difference between ordinary and extraordinary«

Implementacija novega mota: »The difference between ordinary and extraordinary«, kar je pomeni: Delo na kmetiji je podrejeno pridobivanju oljčnega olja vrhunske kakovosti. Plod tega dela je pridobitev vsakoletnih mednarodnih in domačih priznanj, ter predvsem zadovoljstvo naših zvestih kupcev.